Viktige telefon nummer:

110

112

113

LegevaktSlik gjør du boligen visningklar.

Det er ett rom du bør legge ekstra innsats i.

Hva er det viktigste før en boligvisning?

Gjør hjemmet ditt pyntet til fest og ta bort nips. Det tar bare oppmerksomheten bort fra rommet og kan fort se rotete ut. Det er rommet du skal vise frem, ikke alle småtingene. Vær forberedt på at det kan komme mange på visning samtidig. Det skal være god nok plass til at de kan gå rundt i samme rom. Fjern derfor småmøbler og ting og tang. Blomster og stearinlys gir den fine stemningen og gode følelsen. Forfatteren av tipsene her, ville derimot vært forsiktig med duftlys på visning. Lukten av nyvasket hjem er bedre.

Hva bør fjernes og hva bør fremheves?

Utsikt er viktig, så sørg for god plass foran vinduer. Bøker er alltid vakkert, men rydd og organiser bokhyllen. Kunst bør absolutt bli stående. Men er det for bråkete og tar mye oppmerksomhet, ville nok det beste være å ta det bort. Det er rommet som skal huskes etterpå. Familiebilder er helt ok, men bør begrenses og ikke være en hel bildevegg eller overalt.

Hva bør man bruke ekstra tid og penger på?

Soverommet er ofte et glemt rom i norsk interiør. Legg gjerne litt ekstra i dette rommet. Pent sengetøy, blomster og hjemmekoselig stemning er noe en bør prioritere.

Hva kan man droppe å bruke pengerpå?

Man trenger ikke å male dersom det ser rent og pent ut. Det er heller ikke nødvendig å bytte kjøkken med mindre det holder på å ramle sammen. Små detaljer som uansett ikke synes, kan man også droppe.

Hvor nøye bør man rydde og vaske?

Ta en grundig vaask av både huset og vinduene. Mange rydder bort for mye. Det skal se ut som et hjem man bor i. Kjøkkenskuffer og -skap er noe man gjerne ser inn i på visning, så der bør det være en prioritet å ha det ordentlig. Er skapene overfylt, så gir man inntrykk av at det er for lite skapplass. Det samme gjelder på badet og i soveromsgarderoben; rydd og organiser og fjern det du ikke bruker. Det ser mye bedre ut når det er oversiktlig og ryddig.


Referanser:

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i Stavanger Aftenblad - Fredag 19. januar 2018 

Ekspertråd fra: Tone Kroken. Jobber som interiør stylist for interiør magasin, tv og reklame.

Utvalgte artikler

Husk at også innbruddstyver sjekker Facebook.

5 spørsmål og svar/råd.

Hva bør du gjøre når du skal reise bort?

Les mer …

Noen søketips.

Standardsøk, Katalogsøk.

Vi vil i denne oversikten, etterhvert som vi blir kjent med det, legge inn opplysninger som kan gjøre det litt lettere å søke etter linker, leverandører osv.. 

Les mer …

Infoklikk.no

Hjelper deg med å finne ressurser.

Dagens dato:

Infoklikk.no kan ikke på noen måte gjøres ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder som er linket på eller til Infoklikk.no sine sider. / Infoklikk.no - can not be held responsible for any content on any external website linked on or to the Infoklikk.no website.