Viktige telefon nummer:

110

112

113

LegevaktHer finner du tre feil du må unngå i din første jobb, men greit også i de andre.

Å gjøre en nybegynnerfeil eller to er helt naturlig. Men de tre som vi lister opp her, bør du lett kunne unngå om du er litt bevisst.

Med én gang du har landet drømmejobben bør du fokusere på å jobbe så hardt du kan for å komme inn i rollen. Å unngå feil i starten er nær sagt umulig, men disse feilene er lett å styre unna.

Så til de tre rådene i en ny jobb...

  1. Du spør ikke om hjelp.
    • Du liker å gi uttrykk for at du har de nye oppgavene dine under kontroll og vil ikke at dine nye kollleger skal tro at de gjorde en feil ved å ansette deg. Desverre gir dette seg ofte utslag i at den nyansatte unngår å stille spørsmål og prøver å finne ut alt på egenhånd i stedet. Dét er en dårlig plan. Husk at de aller fleste sjefer er mer forstelsesfulle enn du tror. Glem heller ikke at det å stille de riktige spørsmålene vil vise sjefen din at du virkelig ønsker å gjøre ditt beste.
  2. Du tror at du er langt nede på rangstigen.
    • Når du er ny, er det lett å tro at du ikke har så mye å si. Tenk heller at du er en del av teamet i stedet for å være den lavest rangerte medarbeideren på arbeidsplassen. Uansett type jobb du har, ønsker sjefen din å høre hvilke meninger du har om saker og ting. Derfor; Si ifra hvis du ser måter jobben din kan gjøres bedre og mer effektiv på.
  3. Du unngår sosiale aktiviteter i forbindelse med jobben.
    • Du må bli med på sosiale aktiviteter. Det er viktig å bygge relasjoner på jobb. Dette betyr ikke at du må være bestevenn med alle på kontoret, men det er nyttig å tilbringe litt fritid med kolleger for å bli kjent med dem på en annen måte. Da vil dere også jobbe mer effektivt sammen sener.

Lykke til i ny jobb - og vær åpen og endringsvillig :-)


Referanser:

themuse.com, dn.no.

Utvalgte artikler

Husk at også innbruddstyver sjekker Facebook.

5 spørsmål og svar/råd.

Hva bør du gjøre når du skal reise bort?

Les mer …

Noen søketips.

Standardsøk, Katalogsøk.

Vi vil i denne oversikten, etterhvert som vi blir kjent med det, legge inn opplysninger som kan gjøre det litt lettere å søke etter linker, leverandører osv.. 

Les mer …

Infoklikk.no

Hjelper deg med å finne ressurser.

Dagens dato:

Infoklikk.no kan ikke på noen måte gjøres ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder som er linket på eller til Infoklikk.no sine sider. / Infoklikk.no - can not be held responsible for any content on any external website linked on or to the Infoklikk.no website.