Statistikk pr. dato

Det er 2007 linker og 621 kategorier i katalogen

Viktige telefon nummer:

110

112

113

LegevaktHer finner du noen råd for økt selvtillit i ny jobb.

Er det noe en ofte kjenner på, så er den uskre, nervøse følelsen man har i en ny jobb. Hvem skal man snakke med, eller hva du skal snakke om. Å være ny i jobben er ikke bare, bare for noen og hver og det er lett å føle seg utenfor i starten. Men det gjelder å møte frykten fremfor å trekke seg vekk. Her listes det opp fem måter som kan hjelpe deg med å holde nervene i sjakk. Følger du disse rådene så er sjansene for å øke din selvtillit absolutt mye større.

Så til de fem rådene for å øke selvtilliten i en ny jobb...

 1. Slapp av.
  • Er kroppen din anspent og ansiktet ditt sammenbitt, stresser du ikke bare deg selv. Du stresser også de nye kollegene dine. Ikke gå i forsvarsposisjon, men pust ut, senk skuldrene og slapp helt av, ellers er det nærmest umulig å fokusere på å gjøre en god jobb og heller ikke lett å få en god tone med de andre på jobben. Husk at kroppen din speiler det som skjer innvendig i deg.
 2. Husk hvorfor du er der.
  • Frykten ved å begynne i en ny jobb i en stor ny bygning kan lett få deg til å glemme hvorfor du er der i utgangspunktet. Husk at du ble valgt ut til denne jobben, De vil ha deg der. De mener du er den beste til oppgaven. Arbeidsgiveren din tror på deg og ønsker at du skal lykkes. Ikke glem det.
 3. Ha tro på prosessen.
  • I alle nye roller er det et press om å prestere helt fra starten av. Men husk at du ikke behøver å ha alle svarene med én gang. Ikke lat som du er en verdensmester og kan klare alt. Ingen forventer det av deg. Spør og lytt til mer erfarne kolleger hvis du lurer på noe.
 4. Husk at alle på arbeidsplassen har vært i tilsvarende situasjon som deg.
  • Det er lett å være ny og tro at alle de andre er mye bedre enn deg. Slik er det ikke. Alle kan gjøre feil og alle har mangler. Ikke sammenlign deg med andre. Alle har vært nye i jobben på et eller annet tidspunkt.
 5. Den nye normalen.
  • Nye ting er skremmende. Slik er det. Men frykt og spenning er ikke et problem, det er helt normalt. Forsikre deg selv om at frykten ikke tar livet av deg, men gjør deg sterkere. Du har fått jobben og etter en stund vil du være trygg i denne jobben.

Lykke til i ny jobb - og vær åpen og endringsvillig :-)


Referanser:

themuse.com, dn.no.

Utvalgte linker

Nyeste linker

Populære linker

Infoklikk.no

Hjelper deg med å finne ressurser.

Dagens dato:

Infoklikk.no kan ikke på noen måte gjøres ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder som er linket på eller til Infoklikk.no sine sider. / Infoklikk.no - can not be held responsible for any content on any external website linked on or to the Infoklikk.no website.