Statistikk pr. dato

Det er 2007 linker og 621 kategorier i katalogen

Viktige telefon nummer:

110

112

113

LegevaktSlik kan du få en mer produktiv dag på kontoret...

En arbeidsdag er full av distraherende elementer. Ikke minst betyr vår digitaliserte verden at konsentrasjonen rundt arbeidsoppgavene ofte svekkes. Og for å si det mildt, da er ikke store mengder koffein og lange lister over ting som skal gjennomføres svaret.

Så til listen for en bedre kontordag :-)

  • Kutt i listen over ting som skal gjøres. Å få ting gjort i løpet av arbeidsdagen handler ikke om å forsøke å presse flest mulig punkter inn i et åtte timers skjema. Forsøk å begrense listen til de oppgavene som virkelig er viktige her og nå.
  • Ta pauser. For at hjernen skal fungere optimalt, trenger du pauser. Reis deg opp og ta en liten gåtur. Ikke spis lunsj ved pulten.
  • Følg 20/80-regelen. Fenomenet sier at 80 prosent av konsekvensene innenfor et område skyldes 20 prosent av grunnene. Altså: 20 prosent av det du gjør hver dag produserer 80 prosent av dine resultater. Eliminer derfor det som ikke betyr noe for resultatet.
  • Bruk morgenen på deg selv. Ikke start dagen med å sjekke e-post og kalenderen. For å være produktiv ut dagen, trenger du aller først en god frokost og kanskje en treningsøkt.
  • Håndter de største utfordringene før lunsj. Da er hjernen fremdels på topp. Hastearbeid og møter bør legges til ettermiddagen.
  • Forbedre dine e-post vaner. Ikke la e-posten, sosiale medier ol... ta all konsentrasjonen din. E-poster med mange mottakere i adressefeltet, eller hvor du er satt på kopi,  er som oftest uviktige, så fokuser minst mulig på de, eller overse disse helt.
  • Lag system. Gå gjennom dine (u)vaner og finn ut av hva som distraherer deg. Lag et opplegg for hvordan du kan unngå at dette tar for mye av tiden din i fremtiden.
  • Slutt å bland produktivitet og latskap. Selv om ingen liker å innrømme det, er latskap den fremste årsaken til dårlig produktivitet.
  • Slutt å "multi taske". Du kan ikke gjøre ti ting på en gang! Fokuser på en oppgave av gangen, og du vil få mer gjort.

Ha en god og mer effektiv hverdag - :-)


Referanser:

Forbes.com, dn.no.

Utvalgte linker

Nyeste linker

Populære linker

Infoklikk.no

Hjelper deg med å finne ressurser.

Dagens dato:

Infoklikk.no kan ikke på noen måte gjøres ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder som er linket på eller til Infoklikk.no sine sider. / Infoklikk.no - can not be held responsible for any content on any external website linked on or to the Infoklikk.no website.