Statistikk pr. dato

Det er 1942 linker og 620 kategorier i katalogen

Viktige telefon nummer:

110

112

113

LegevaktSlik unngår du at juletreet drysser.

Hvert år går det unna nærmere to miliioner juletrær.

- Nordmenn er opptatt av at nålene skal hold, derfor selger edelgran best, sier Svein Vadøy ved Plantasjens opplysningskontor for juletrær. I en spørreundersøkelse Plantasjen sendte til sine kunder i 2012, svarte bare 10 prosent at de var opptatt av trender. Trærne pyntes tradisjonelt med kuler og glitter, pluss hjemmelagde ting, gjerne noe barna har laget. Én av tre pynter med norske flagg.

- Kobber er en trend vi ser har festet seg litt. Ellers så går det i de tradisjonelle fargene gull, sølv, hvitt og rødt, sier Svein Vadøy. Over halvparten venter til den siste uken før julaften med å kjøpe inn juletreet. Noen lar det stå til 13. dag jul, men mange kaster det ut tidligere. Treet kan likevel gi lys og varme selv etter at pynten er fjernet; Én av tre oppgir nemlig at de bruker treet som fyringsved.


Så hva gjelder for å på en best måte unngå at juletreet begynner å drysse (for tidlig)?

  1. Juletreet bør ikke være felt tidligere enn i midten av november. Spør selgeren om dette.
  • Dra fingrene gjennom barnålene. Hvis de faller lett av, er det et dårlig tegn.
  • Sjekk om de innerste barnålene ved stammen er friske og fine.
  • Treet har det best om det får akklimatisere seg i et mellomkaldt rom før du tar det inn i stuen. Fjern nettingstrømpen som treet er pakket inn i, først.
  • Hold treet unna varmekilder som ovn og peis
  • Finn et tre som passer juletrefoten. Trær suger vann mellom barken og veden. Suge evnen svekkes om man spikker i stammen.
  • Vann rikelig og ofte. Julegranen trenger ekstra mye. Enten du velger julegran eller edelgran, foretrekker treet lunkent vann.

Til slutt - Juletrær får du i mange varianter. Nordmannsedelgran er den mest populære og holder godt på nålene. Vanlig gran har sterkere lukt. Nålefasthet og fargevariasjon er stikkord for fjelledelgran, serbergran og engelsmannsgran. Noen foretrekker også den holdbare furua.


Referanser:

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i Stavanger Aftenblad - Fredag 2. desember 2016 . Samt råd gitt av Plantasjen.

Utvalgte artikler

Husk at også innbruddstyver sjekker Facebook.

5 spørsmål og svar/råd.

Hva bør du gjøre når du skal reise bort?

Les mer …

Noen søketips.

Standardsøk, Katalogsøk.

Vi vil i denne oversikten, etterhvert som vi blir kjent med det, legge inn opplysninger som kan gjøre det litt lettere å søke etter linker, leverandører osv.. 

Les mer …

Utvalgte linker

Nyeste linker

Populære linker

Infoklikk.no

Hjelper deg med å finne ressurser.

Dagens dato:

Infoklikk.no kan ikke på noen måte gjøres ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder som er linket på eller til Infoklikk.no sine sider. / Infoklikk.no - can not be held responsible for any content on any external website linked on or to the Infoklikk.no website.