Viktige telefon nummer:

110

112

113

LegevaktHva har Facebook registrert om deg?

Det har vært mulig for Facebook-brukere å laste ned informasjonen som Facebook har om deg siden 2010.

Slik kan du finne dine Facebook data. - Og under lista finner du et utdrag om hva du kan finne der.

  • Gå til innstillinger på Facebook.
  • Nederst under fanen " generelle kontoinnstilliner" får du opp valget om "last ned kopi av dine Facebook-data".
  • Trykk på "last ned arkiv" og skriv inn ditt passord.
  • Vent 10 minutter og gå til e-posten du har brukt til å registrere deg på Facebook.
  • Følg lenken og last ned mappa. Her må du skrive inn passordet på nytt.

Hva kan du finne i mappa di? - Vel - som forventet finner du naturlig nok; Bilder, videoer, meldinger, statusoppdateringer og liste over vennene dine, for å nevne noe.

Men i tillegg har Facebook også laget en liste over personer som du ikke ønsker å være venn med. Folk som har sendt venneforespørsel som enten er blitt ignorert av deg, eller slettet. Det finnes også en egen oversikt over venner som du selv har valgt å fjerne. De kan til og med ha puttet deg egne vennekategorier - eksempelvis "Starting adult life".

Så begynner det virkelig å bli spennende - Det kan finnes innhold der som du ikke i det hele tatt visste om - eksempelvis - Gruppechatter som var flere år gamle, Om du har vært russ, - Russarrangementer som du har vært med både sted og dato oppført. PDF-er, Word dokumenter, Powerpoint presentasjoner, eksamens oppgaver, reise dokumenter og mye mer.

Annet som du kan finne er - Annonsehistorikk - Lurer du på hvilke selskaper på Facebook som har tilgang til kontaktinformasjonen din? Det kan du lett finne ut av, og det forklarer nok hvorfor du ofte får tilbud på de forskjelligste ting. I tillegg får du en oversikt ovr hvilke annonser du har klikket på, og når du har klikket på dem.

Pålogging

Detaljer informasjon om hvor, når og hvordan du bruker Facebook, finnes også. Hver gang du åpner Facebook, loggføres hendelsen. Via IP-adressen kan SoMe-giganten se hvilket område du befant deg i da du logget på:

Lista er lang.

"Ads", "apps", "contact_info", "events", "friends", "messages", "photos", "security", "timeline", "videos"...

Fil etter fil med informasjon, fortrolige meldinger, adresser, kontakt info - og ikke bare om deg, men om venner, bekjente og bekjente av bekjente.

I mappa kan du finne bilder av folk som du ikke aner hver er. Passord og brukernavn, glad i deg-meldinger og feider (uoverstemmelser) som du forlengst kan ha glemt.


Referanser:

Underlaget er funnet i Stavanger Aftenblad utgaven - Fredag 23. mars 2018 

Infoklikk.no

Hjelper deg med å finne ressurser.

Dagens dato:

Infoklikk.no kan ikke på noen måte gjøres ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder som er linket på eller til Infoklikk.no sine sider. / Infoklikk.no - can not be held responsible for any content on any external website linked on or to the Infoklikk.no website.