Viktige telefon nummer:

110

112

113

LegevaktPublisert på Otto Olsen AS, samt Moderne Produksjon nr. 16 - desember 2014
Siste reg. endringsdato i Brønnøysund registrene - 25.09.2014

Otto Olsen AS kjøper opp G.Heier

Otto Olsen AS satser videre på transmisjonsprodukter, og gjennom kjøpet og sammenslåingen med transmisjonsspesialisten G.Heier øker produktsortimentet.

g.heier.logo

otto olsen_g_heier
otto olsen_125 Bak fra venstre: Øyvind Fendeland, Erik Hagne, Einar Mølmen, Jan Aasnes, 
Terje Ferdingøy. Foran fra venstre: Per Asbjørn Heier, Anniken Skjærstad, 
Jon Lomsnes, Bjørn Kongtorp

Otto Olsen AS har tatt et stort steg videre inn i transmisjonsmarkedet, etter at det tradisjonsrike firmaet G.Heier A/S ble kjøpt opp i sommer. Sistnevnte flyttet ikke inn før midten av september, men overgangen har gått over all forventning. "- G.Heier har hatt en bred produktprtefølje av transmisjonsprodukter. De har tilført oss mye, og vi har blitt enda mer komplette. Nå får vi tilgang til ny kompetanse og kunder , påpeker slagssjef i Otto Olsen," Einar Mølmen. Tidligere daglig leder i G.Heier, Per Asbjørn Heier, er godt fornøy med den nye sammenslåingen.

Utfyller hverandre

"- Otto Olsen har en sterk ryggrad og posisjon i markedet for tekniske industriprodukter, og i år var timingen bra for at vi kunne slå oss sammen. Vi utfyller hverandre med produkter og merker," - forteller Heier. Etter sammenslåingen har inntektene fra transmisjonsprodukter økt. Det er gledelig for både Heier og Mølmen. "-Vi har et mye større nedslagsfelt enn tidligere. Nå kan vi være eneste leverandør hos kunden, istedenfor at kunden må innom flere forskjellige leverandører. Det er ofte det beste hvis man skal tenke logistikk - og transportkostnader"- understreker Mølmen.

To familiebedrifter

Både Otto Olsen og G.Heier er gamle og velkjente bedrifter, med en god familietradisjon. G.Heier ble etablert av Gjerlew Heier i 1922. Her ble det produsert sykkerekvisita som kjeder og dynamoer. De fleste DBS-syklene var utstyr med produkter fra G.Heier. I 1932 fikk Heier tilgang til Renold-kjedene, som fremdeles oppfattes som kjedenes RoIIs Royce. Bedriften knyttet til seg andre velkjente agenturer som Rexnord, INA-FAG, NTN SNR og Timken for å nevne noen.  Derfor var det ikke hvem som helst Otto Olsen stiftet bedre bekjentskap med da de gikk inn for å samle krefene innen transmisjonsprodukter.

Innlysende samarbeid

Gjennom flere år har det vært en god tone mellom de to bedriftene. Ettersom markedet ble stadig mer krevende, var det innlysende at to bedriftene kunne tjene på et godt samarbeid. Derfor gjor Otto Olsen de grepene som måtte til for å oppnå deres mål. G.Heier var store på kjededrift, gir, koblinger og lagringer, mens Otto Olsen er store på kileremsdrift og tannremsdrift med tilhørende produkter.

"-Våre kundebaser er sammenfallende, og vi har vært sterke på hvert vårt område. Til sammen er vi en komplett leverandør av transmisjonsprodukter, som våre kunder vil nyte godt av. Vi ser muligheten for større vekst i fremtiden med nye medarbeidere og rundt 3600 nye varenumre,"-sier Mølmen.


For ytterligere kontakt og tilgang på produktinformasjon og produkter - se nettsiden til Otto Olsen AS PÅ www.oo.no

 

Infoklikk.no

Hjelper deg med å finne ressurser.

Dagens dato:

Infoklikk.no kan ikke på noen måte gjøres ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder som er linket på eller til Infoklikk.no sine sider. / Infoklikk.no - can not be held responsible for any content on any external website linked on or to the Infoklikk.no website.