Viktige telefon nummer:

110

112

113

Legevakt4-farger (Trykkproduksjon)

Søk etter ord og uttrykk (Vanlige uttrykksformer er tillatt)
Term Betegnelse
4-farger (Trykkproduksjon)

4-farger (Trykkproduksjon) Er et utrykk for å beskrive en trykkproduksjon med bruk av fire trykkfarger. (Ord og uttrykk vanlig bruk i bl.a. emballasje- og displaybransjen)

  • For å trykke et bilde blir det benyttet et fargesystem med fire prosessfarger, kalt CMYK. Fargene Cyan («blå») Magenta («rosa») Yellow (gul) og Key (sort). Blanding av disse fargene er nok til å danne en troverdig kopi av en original, f.eks et bilde. Hver farge får en %-vis mengde av hver farge som bestemmer hvilken farge fargeblandingen gir. De forskjellige fargene lages ved at små prikker av cyan, magenta, gul og svart kombineres i ulike mengder på mediet det trykkes på.
  • En 4-fargerproduksjon kan også bestå av fire spotfarger, eller PMS. (Pantone Matching System) Dette er forhåndsblandede farger, med egne PMS-koder. De blir brukt når CMYK-fargene ikke klarer å gjengi ønsket farge, f.eks farger i en firma-logo, som krever en spesiell farge. Eller når det er ønskelig med «rene farger» som ikke blir blandet med andre farger i trykkprosessen.
Forfatter - mos
Treff - 214
Synonyms: 4-farger (Trykkproduksjon)

Infoklikk.no

Hjelper deg med å finne ressurser.

Dagens dato:

Infoklikk.no kan ikke på noen måte gjøres ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder som er linket på eller til Infoklikk.no sine sider. / Infoklikk.no - can not be held responsible for any content on any external website linked on or to the Infoklikk.no website.